Wie ben ik


Mijn naam is Bianca Tuerlings (1973) en ik ben auteur van het educatieve kinderboek: 'Dagmar en Elfin... en de leeuw die werd gepest'. Dit boek is het eerste deel van een beoogde reeks educatieve kinderboeken.

 

In 1994 begon ik (na het afronden van mijn HBO opleiding Medische Microbiologie) mijn werk carrière als medisch microbiologisch analiste. Met veel plezier onderzocht ik patiëntmateriaal op de aanwezigheid van o.a. bacteriën en virussen. Na ongeveer 10 jaar was ik er aan toe om iets totaal anders te gaan doen. Ik zwaaide de kleine ziekmakers gedag en koos ervoor om met kinderen te gaan werken: van 2003 t/m 2018 werkte ik als assistent in de Jeugd Gezondheidszorg.

Met als drijfveer mijn onverzadigbare interesse in psychologie, rondde ik in de periode van 2003 t/m 2011 twee in psychologie gespecialiseerde HBO opleidingen af. In 2011 echter, vlak na de geboorte van mijn prachtige zoon, bleek een baan gecombineerd met twee intensieve HBO opleidingen, achteraf toch ‘iets te veel van het goede’. Ik raakte burn-out en daarmee fors energetisch beperkt. Deze energetische beperking, die later chronisch bleek te zijn, zorgde er uiteindelijk voor dat ik 2018 afscheid nam van mijn werkzaamheden in de Jeugd Gezondheidszorg.

Vroeger was ik al een echte schrijver. Ik schreef vele dagboeken en gedichten. Schrijven was voor mij een uitlaatklep, een manier om mijn gevoelens te verwoorden en te uiten. Ook ben ik altijd al een lezer geweest en vond ik het prettig om herkenning en erkenning te vinden in een boek. Tranen met tuiten heb ik gehuild tijdens het lezen van ‘Bambi’, maar oh: wat voelde ik me daarna opgelucht!

Jarenlang had ik het te druk om andere boeken dan studieboeken te lezen. En schrijven? Daar had ik al helemaal geen tijd meer voor! Mijn burn-out verplichtte me echter om pas op de plaats te maken. Langzaamaan herontdekte ik, hoe heerlijk ik het vond om mezelf in een goed boek te verliezen en hoe verrijkend het voor me was om ‘het schrijven’ weer op te pakken.

In mijn hoofd ontstond op een gegeven moment de gedachte: wat nu als ik van mijn hobby’s/interesses eens mijn werk zou kunnen maken? En: wat zou het toch mooi zijn, wanneer ik mijn opgedane kennis tijdens mijn psychologieopleidingen zou kunnen delen met anderen! Het leek me vooral geweldig om kinderen erbij te kunnen helpen om lastige gevoelens te verwoorden en te uiten.
Heel geleidelijk kwamen mijn passie voor lezen en schrijven, mijn interesse in psychologie en mijn behoefte om een stukje bij te kunnen dragen aan het emotionele welzijn van kinderen, tezamen in de vorm van mijn eerste boek. Ik hoop dat kinderen door dit verhaal zullen leren hoe ze met de thema's ‘pesten’, ‘jezelf mogen zijn’ en ‘anders zijn' om kunnen gaan.