Recensies


Wil je hier zelf een recensie plaatsen? Stuur dan je recensie naar info@dagmarenelfin.nl. Alvast heel erg bedankt!

 

Dagmar en Elfin is in alle opzichten een geweldig positief boek(je). In het verhaal zit een duidelijke boodschap, maar zo subtiel geschreven dat kinderen van 6 tot 10 jaar dat niet meteen door hebben.
Het thema pesten is een veelomvattend en wereldwijd iets. Het begint bijna altijd bij de pester. Echter horen we voornamelijk verhalen en ervaringen van de ontvanger (het slachtoffer). Wat nou zo mooi is aan Dagmar en Elfin is dat het voor het kind heel herkenbaar is. Of ze nou ontvanger of pester zijn. Het levert in ieder geval meer begrip voor elkaar op. Nodigt uit tot gesprek.
Kans lijkt me groot dat de kinderen vaker aan hun ouders zullen vragen of ze het weer willen voorlezen. Daarbij is het ook nog schitterend weergegeven met illustraties van Donna Kroese.
Joep Sertons, Acteur, onder meer bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, Westenwind, Spijkerhoek en Medisch Centrum West én
Ambassadeur van stoppestennu.nl
                                                                                                     *****

Pesten is en blijft verschrikkelijk. Ik heb als kind zelf meegemaakt hoe het voelt om gepest te worden. Dat gun je niemand.
Daarom is dit boekje zo belangrijk en nodig. We moeten pesten bespreekbaar blijven maken. En hopen dat het ooit echt ophoudt.
Thomas Cammaert | Acteur o.a. bekend van de musical Soldaat van Oranje, en de TV-serie 'Wie is de Mol?'
Ambassadeur van stoppestennu.nl

                                                                                                     ***** 

Het prentenboek van Bianca Tuerlings heb ik met veel plezier ontvangen. Wat een prachtig prentenboek! Het boek is creatief geschreven, met dichtregels die het kind makkelijk bij blijven.

Het boek helpt een kind zijn emoties en gedachten te laten verwoorden doordat het het thema pesten op een toegankelijke en aantrekkelijke manier aanbiedt. Het verhaal, omdat het een kinderboek is, is snel afgelopen maar nodigt uit om na te praten.
Achter in het boek geeft de auteur een heldere en fijne toelichting met theoretische achtergronden en aanwijzingen voor gebruik.
Het boek is duidelijk het eerste deel van een reeks op komst.
Een aanrader als gespreksstarter!
Josine van Boxmeer, logopediste en auteur

                                                                                                     *****

Het thema, pesten, is helaas nog actueel, ook onder kinderen. Om de gevolgen inzichtelijk en bespreekbaar te maken op een voor kinderen toegankelijk en aantrekkelijke manier is lastig. Bianca Tuerlings slaagt daar voortreffelijk in. Niet alleen voor het “slachtoffer” maar ook voor de “dader”. Om dat ook nog in een compact verhaal te doen, met prachtige tekeningen ondersteund, is bij een debuut te complimenteren. Een aanrader voor iedereen die met pesten te maken heeft, maar ook voor anderen!
M. van Nistelrooij
                                                                                                      *****

Dit kinderboek zou ik aanraden om samen met je kind te lezen. Zeker mooi weergegeven met mooie tekeningen. Het verhaal en de gedachten zijn niet makkelijk, maar dat is pesten ook niet. Zeker om te achterhalen wat het motief van de pester is ook niet makkelijk. Dit boek geeft aanleiding om hierover te praten zowel vanuit het slachtoffer als de pester.
H. Voorbraak, moeder van 3 kinderen

                                                                                                      *****

Een onderwerp waar helaas elk kind in zijn leven weleens mee te maken krijgt. Hetzij als degene die gepest wordt, als pester of als volger van de pester. Bijzonder aan dit boek is dat het deze zijden belicht en er zo meer wederzijds begrip voor elkaar kan worden opgebracht. Door de magische, fantasierijke en dromerige beeldtaal wordt niet alleen het voorstellingsvermogen en de fantasie gestimuleerd maar maakt ook dat het kind het verhaal kan meebeleven en voelen. Een aanrader om het onderwerp pesten te bespreken en hoe daarmee kan worden omgegaan. Ik kijk uit naar een volgend deel!
M.Vlaming, moeder van 2 kinderen

                                                                                                      *****

 

Hartverwarmend boek voor kinderen. Het nodigt uit om te praten over het onderwerp pesten. Je kind kan zich door het verhaal inleven in de situatie en kan vertellen of hij/zij zoiets ook weleens heeft meegemaakt. Met veel zorg geschreven met mooie afbeeldingen. Zeker een aanrader.
Marlies v.d. Loo, moeder van 2 kinderen